Poznati na jednom mestu

Dodela Tonija u znaku Britanaca: Glamurozna noć na Brodveju! (FOTO)

Dodelu nagrada vodili su Kristin Čenovet i Alan Kaming i šou je, kako prenose mediji, bio prožet šalama i pesmama koje su pokazale njihovu razigranu hemiju
Vesti
23:50h Autor:
Dodela Tonija u znaku Britanaca: Glamurozna noć na Brodveju! (FOTO)
Foto: AP / Charles Sykes

Britanski glumci Helen Miren i Aleks Šarp osvojili su Tonije za svoje uloge u predstavama "The Audience", gde Miren igra Elizabetu II i "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time" koji je takođe dobitnik Tonija za najbolji komad.

Glamurozno veče u Njujorku: Dodela modnih CFDA nagrada! (FOTO)

Helen Miren
Helen Miren

Dodela Tonija, najprestižnijih pozorišnih priznanja, protekla je preksinoć u znaku Britanaca budući da je i "Skylight" dobio nagradu za najbolje "oživljavanje" na Brodveju. Mirenova je inače osvojila Oskara za ulogu kraljice Elizabete II u filmu "Kraljica".

Aleks Šarp
Aleks Šarp

"The Curious Incident", adaptacija bestselera Marka Hadona, sinoć je osvojila nagrade i za najbolje svetlo, scenski dizajn i režiju (Marijen Eliot).

Britka priča "Fun Home" osvojila je pet Tonija uključujući nagradu za najbolji mjuzikl. "Fun Home" je zasnovan na grafičkom romanu Alison Bečdel o odrastanju u pogrebnom domu sa ocem koji je prikriveni homoseksualac sa samoubilačkim tendencijama i prvi je mjuzikl gde je glavna junakinja lezbijka.

Ekipa filma
Ekipa filma

Mjuzikl je takođe dobio priznanja za najbolji tekst, muziku - Dženin Tesori i Lisa Kon su postale prvi ženski tim koji je dobio Tonija za muziku, glavnu mušku ulogu - Majkl Serveris i režiju (Sem Gold).

Tonija za najbolju žensku ulogu u mjuziklu dobila je Keli O'Hara za klasik "Kralj i ja".

Keli O'Hara i Majkl Serveris
Keli O'Hara i Majkl Serveris

"Amerikanac u Parizu" koji je imao najviše nominacija - 12, osvojio je četiri tehničke nagrade uključujući nagradu za najbolju koreografiju za Kristofera Vildona.

Dodelu nagrada vodili su Kristin Čenovet i Alan Kaming i šou je, kako prenose mediji, bio prožet šalama i pesmama koje su pokazale njihovu "razigranu hemiju".

Kristin Čenovet i Alan Kaming
Kristin Čenovet i Alan Kaming

Jedan od najboljih momenata šoua bio je dolazak Džoela Greja, koji je nedavno obelodanio da je gej, i njegove ćerke Dženifer Grej koji su predstavili "Fun House". Dženifer Grej se našalila da je predstava priča o "brilijantnom i komplikovanom ocu", dok je Džoel odgovorio da je to tema koju jedna od njegovih ćerki poznaje.

Dženifer Lopez
Dženifer Lopez

Na dodeli nagrada nastupili su Dženifer Lopez, Sting, Amanda Sejfrid, Kifer Saterland, Brajan Krenston, a u publici su bili Kendal Džener, Monika Levinski, Ana Vintur.

Ana Vintur
Ana Vintur
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs