džejms majkl tajler

PREMINUO GLUMAC IZ PRIJATELJA: Hvala ti za smeh koji si doneo u seriju i u naše živote.Jako ćeš nam nedostajati!(VIDEO)

Uloga barmena u kafiću Central Perk donela mu je svetsku slavu, Džejms Majkl Tyler tek je sredinom juna ove godine javno obznanio da se tri godine bori sa zloćudnom bolešću

Vesti
Autor:
PREMINUO GLUMAC IZ PRIJATELJA: Hvala ti za smeh koji si doneo u seriju i u naše živote.Jako ćeš nam nedostajati!(VIDEO)
Majkl Tajler, Foto: Profimedia

Jedini član glumačke postave "Prijatelja" kojeg su gledaoci obožavali jednako kao i osnovnu šestorku, bio je Džejms Majkl Tajler- legendarni Ganter- zato je svet danas pogodila vest da je preminuo. Glumac je izgubio bitku s rakom prostate koji mu je bio u četvrtom stadijumu, imao je 59 godina.

Uloga barmena u kafiću Central Perk donela mu je svetsku slavu, tek je sredinom juna ove godine obelodanio da se tri godine bori sa zloćudnom bolešću. Lečenje je započeo 2018., ali već je početkom leta bio svestan da mu se kraj verovatno približava.

Glumio je uz Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lizu Kudrou, Meta Leblanka, Dejvida Švimera i Metjua Perija . "Prijatelji" se opraštaju s njim na društvenim mrežama, otkako se saznalo za tužnu vest gotovo svi su odali počast svom preminulom kolegi.

Kolege se opraštaju

Dženifer Aniston podelila je video klip zajedničke scene, te uputila dirljive riči prijatelju.

"Prijatelji ne bi bili isti bez tebe. Hvala ti za smeh koji si doneo u seeriju i u naše živote. Jako ćeš nam nedostajati", napisala je Aniston.

Met Leblank takođe nije propustio da se oprosti od Majkla. "Mnogo smo se smejali stari. Nedostajaćeš. RIP moj prijatelju".

"Džejms Majkl Tajler, nedostajaćeš nam. Hvala ti što si uvek bio tu za sve nas", napisala mu je Liza Kudrou.

"Količina zahvalnosti koju bi uneo sa sobom u prostoriju i pokazivao je svaki dan na setu je količina zahvalnosti koju osećam što sam te poznavala. Počivaj u miru Džejms", napisala mu je Kortni Koks.

Lik Gantera toliko je vezan za seriju da je dodan kao sedmi Prijatelj u set LEGO kockica iz 2019., a koji predstavlja legendarni kafić. Glumac je ove godine javno progovorio o svojoj bitci za zdravlje.

"Nosim se s tom dijagnozom već gotovo tri godine. To je sada četvrti stepen raka. Tako da će me verovatno i dokrajčiti", ispričao je Tajler u junu za emisiju Today, dodavši da ide na hemoterapiju.

Objasnio je da je pre toga bio podvrgnut hormonskoj terapiji koja je "neverovatno dobro delovala" otprilike godinu dana, ali poslednje godine "taman u vreme pandemije" rak je napredovao i proširio se telom, među ostalim i na kičmu, zbog čega je bio nepokretan u donjem delu tela.

Iako se suočavao s teškim posledicama bolesti, nije gubio pozitivan stav, što je američkim medijima otkrila njegova menadžerka i prijateljica Toni Benson. "Uprkos teškom periodu, on želi da živi. Iako je vezan za kolica, vrlo je pokretan. Ima neverovatan stav", rekla je Benson u junu.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs