Korisno pomagalo

Neverovatna sreća: Bolesna deca napravila prve korake pomoću specijalnog pojasa (FOTO)

Ovaj proizvod se sastoji od pojasa za dete koji se kači na kaiš odrasle osobe i specijalno dizajniranih sandala koji omogućavaju roditelju i detetu da hodaju simultano, ostavljajući mališanima slobodne ruke kako bi mogli da se igraju
Vesti
20:04h
Neverovatna sreća: Bolesna deca napravila prve korake pomoću specijalnog pojasa (FOTO)
Foto: Fejsbuk / Firefly

Životi mnoge dece sa cerebralnom paralizom mogli bi da budu promenjeni na bolje zahvaljujući ideji Debi Elnatan, majci bolesnog dečaka. Kompanija iz Severne Irske pretvorila je njenu ideju o pojasevima za hodanje u proizvod zahvaljujući kom su neka deca po prvi put osetila kako izgleda koračati.

Debi je osmislila koncept kako bi pomogla svom malom sinu Rotemu koji boluje od ove bolesti. Njen izum omogućuje mu da hoda po prvi put u životu.

"Kada je moj sin imao dve godine, rečeno mi je od strane stručnjaka da on ne zna šta su mu noge i da ih je nesvestan. To je bilo užasno teško čuti. Počela sam da šetam sa njim svakog dana, ali je bilo naporno za oboje. Iz mog bola i očaja rodila se ideja za Apsi", rekla je Debi.

Ona je dizajnirala Apsi pojaseve za potporu koji omogućavaju Rotemu i drugoj deci sa sličnim problemima da stoje uspravno i, pričvršćeni za roditelja, da zajedno hodaju.

Ovaj proizvod se sastoji od pojasa za dete koji se kači na kaiš odrasle osobe i specijalno dizajniranih sandala koji omogućava roditelju i detetu da hodaju simultano, ostavljajući mališanima slobodne ruke kako bi mogli da se igraju.

Stručnjaci smatraju da bi ovaj pojas mogao da pozitivno utiče ne samo na fizički, već i na mentalni razvoj ove dece, jer će im biti omogućeno da se socijalizuju i igraju sa drugim vršnjacima na način na koji nisu mogli do sada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs