Derventa juri neman

Drekavac u Derventi: Čak i policija kreće u potragu za njim!

Uznemireni građani se žale da su videli drekavca, koji ispušta divlje krike i trči neverovatnom brzinom
Vesti
01:42h Autor:
Drekavac u Derventi: Čak i policija kreće u potragu za njim!
Foto: Ilustracija: Shutterstock

Drekavac, bela prikaza ili, možda, nešto treće, već noćima, jezivim kricima koji dižu kosu na glavi i lede krv u žilama, uteruje strah u kosti meštanima Crnče, tačnije zaseoka Bučani, dvadesetak kilometara udaljenim od Dervente.

Da je đavo odneo šalu, svedoči i činjenica da se u sve umešala i policija, koja sumnja na lopove i neoprezne švalere!

- Prvi put sam tu prikazu video na putu pre desetak dana, kada sam se oko osam uveče vraćao s posla. Prvo sam pomislio da mi se učinilo, međutim, kada sam je ponovo te iste noći video tu na njivi, i to odmah kraj kuće, noge su mi se odsekle. Brže-bolje sam utrčao u kuću. Otac, rođak i ja smo uzeli štapove i izašli napolje da vidimo o čemu se radi i da je oteramo. Krenuli smo prema prikazi, koja je stajala kraj ograde, na njivi, odmah pored naše kuće. Kada smo joj prišli sasvim blizu, na metar - dva, počela je da beži i ispušta još jezivije krikove. Pokušali smo da je udarimo, ali je stalno izmicala - deo je dramatične ispovesti meštanina Danijela Pijetlovića, koju je preneo Glas Srpske.

Priču su potvrdili Danijelov otac Boro i rođak Radenko Pijetlović, navodeći da prikaza nije bila čovek, te da je uz zastrašujuće krike od kojih im se ledila krv u žilama, "izmicala neverovatnom brzinom". Bila je, kažu, bela i velika.

- To je jezivo i neobjašnjivo. Tako nešto nisam nikada ni videla ni čula. Sve jeste, ali ljudski faktor nije - izjavila je Danijelova supruga Božana, koja je, navodno, borbu sa "prikazom" posmatrala sa kućnog praga.

Od te noći u Crnči i susednim selima zavladali su strah i panika, a i pre prvog sumraka opusteli su putevi, uz obavezno zatvaranje prozora i zaključavanje vrata. Uznemireni su psi, živina, ovce, kao i ostale životinje. U pomoć je pozvana i policija, koja opet više sumnja na organizovanu grupu lopova ili na nekog zalutalog ljubavnika ogrnutog u čaršav, nego na neman.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs