EFIKASNO MRŠAVLJENJE

Bikini dijeta topi masne naslage u rekordnom roku: Za 7 dana 3 kg manje! (JELOVNIK)

Ovaj način ishrane u vrlo kratkom vremenskom periodu će figuru dovesti do savršenstva. Ukoliko počnete danas sa ovim režimom, omiljeni model kupaćeg kostima će vam stajati kao saliven 

Vesti 10.06.2020. - 11:39h Autor: Stil/dijeta.net
Foto: Shutterstock

Ova dijeta je laka za praćenje i daje brze rezultate. Smanjeni kalorijski unos na 7 dana neće napraviti nikakav zdravstveni problem, već će pročistiti organizam i ubrzati metabolizam. Rezultati su vidljivi posle prvog kruga dijete. Preporuka je da se nakon 7 dana napravi pauza od minimun 3 dana, pa je možete ponoviti još jednom.

 

Uz dijetu savetuje se i lagana fizička aktivnost kako bi topljenje masnih naslaga bilo još brže.

 

Ovako izgleda jelovnik za 7 dana:

 

Doručak je isti svakog dana: Ovsena kaša (2 kašike sitnijih ovsenih pahuljica prokuvati pet minuta u 2 dl vode sa dodatkom kašičice suvog grožđa. Kuvanu kašu preliti preko pola izgnječene banane i posuti sa malo cimeta.)
 

Prepodnevna užina: svakoga dana ista – Kafa ili zeleni čaj, naravno bez šećera

Popodnevna užina: svakog dana po pola grejpfruta

1. dan

Ručak: Nemasna piletina sa roštilja, mešana sezonska salata prelivena maslinovim uljem.

 

Večera: Parena riba i zelena salata.

 

2. dan

Ručak: Povrće pečeno u rerni – Po 150 g tikvice, karfiola, šargarepe, paprike iseći na komade veličine 1 cm, pariti desetak minuta, a zatim staviti u lako podmazanu vatrostalnu posudu, posuti sa 50 g rendanog starog niskomasnog sira, začiniti solju i biljnim začinima i zapeći u rerni desetak minuta. Ovo niskokalorično jelo možete jesti do sitosti, a kao salata idealan je svež paradajz.

 

Večera: Pljeskavica od nemasnog mlevenog mesa pečena bez masti. Prilog: kuvano ili dinstano povrće.

 

3. dan

Ručak: 2 kuvana jaja sa sezonskom salatom od svežeg povća. Salatu začiniti biljnim začinima, limunovim sokom i maslinovim uljem.

 

Večera: Parena riba sa zelenom salatom.

 

4. dan

Ručak: Dva barena jajeta, 2 kriške integralnog hleba, sveža salata.

 

Večera: Piletina sa roštilja i barena boranija začinjena maslinovim uljem i limunovim sokom.

5. dan

Ručak: Ćureća prsa sa teflona. Kuvano povrće i salata po izboru.

 

Večera: Pečena riba, kuvano povrće ili zelena salata, jedan integralni tost.

 

6. dan

Ručak: Omlet od 2 jajeta, pareno povrće po izboru (sve osim krompira i mahunarki) i jedan svež paradajz.

 

Večera: Pečena piletina bez kožice, paradajz i zelena salata.

 

7. dan

Ručak: Teleća šnicla, spanać i salata od paradajza.

 

Večera: Pareni oslić – paren zajedno sa mešanim povrćem: karfiol, rukola, štapići šargarepe…

 

Napomena:

 

  • Količine nemasnog mesa su ogranične i možete ih lako izračunati množeći vašu težinu sa 2. Dakle, ako imate 80 kg – vaš mesni deo obroka može da iznosi najviše 160 g (za ribu ide korekcija 2,5 što znači da na 80 kg može da se konzumira maksimalno 200 g ribe).

 

  • Svo povrće je dopušteno. Može se jesti u neograničenim količinama. Međutim, u povrće ne spada krompir ni mahunarke.

 

  • Povrće se tek prilikom serviranja preliva hladnoceđenim maslinovim uljem. Količina ulja ne bi trebala da bude veća od jedne supene kašike.



 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...