VASKRŠNJA TORTA MARIJE ŠERIFOVIĆ SA KOJOM NEMA GREŠKE: Napravite idealnu poslasticu za svoje NAJMILIJE

Ovo je idealan predlog za poslasticu nakon vaskršnjeg ručka, koji vam daje Marija i Verica Šerifović lično, a ujedno vas i podučavaju kako da je pripremite.

Uskrs
Autor:
VASKRŠNJA TORTA MARIJE ŠERIFOVIĆ SA KOJOM NEMA GREŠKE: Napravite idealnu poslasticu za svoje NAJMILIJE
Foto: Printscreen YouTube

Pop zvezda Marija Šerifović je na Jutjubu, pokazala svoje poslastičarsko umeće i to za čokoladnu mus tortu.

Ona i njena majka, pevačica Verica Šerifović, u vidu šaljivog video snimka, dale su predlog šta je to čime bismo mogli na dan Vaskrsa da se zasladimo, a izbor je pao na mus tortu, na prvi pogled vrlo komplikovanu za pripremu. No, tu je Marija da vam pokaže kako to može da bude lepo, ukusno i vrlo zabavno, ako pored sebe imate pravog čoveka.

Kako je video išao, majka i ćerka zasmejavale su jedna drugu, uporedo se dopunjavajući da bi naposletku dobile savršenu poslasticu, koja osim što je bila idealnog ukusa, izgledala je savršeno.

Verica je bila pobornik dekoracije, dok se Marija sve vreme smeškala, prisećajući se prvih zajedničkih trenutaka u kuhinji kada joj torta nikada lepše nije "ispala"... bukvalno.

Marija Šerifović
foto: Printscreen YouTube

U nastavku vam donosimo koji su vam sastojci potrebni, kao i način pripreme.

Kora:

  • 140 g brašna
  • 2 kašike Gustina
  • 25 g kakao praha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • Pola kašičice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 110 g šećera
  • 100 g braon šećera
  • 110 g suncokretovog ulja
  • 2 veća jajeta
  • 1 kašičica arome vanile
  • 120 g kisele pavlake
  • 60 g (pola šoljice) espresso kafe

Natapanje kore:

  • 60 g (pola šoljice vruće kafe) espresso kafe

Premazivanje kore:

  • 85 g krema

Čokoladni mus:

  • Kesica želatina belog mlevenog
  • 450 ml slatke pavlake
  • 150 g mlečne čokolade
  • Prstohvat soli

Čokoladni ganaš:

  • 150 g crne čokolade
  • 150 ml slatke pavlake

Dekoracija:

  • 100 g crne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake
  • 50 - 100 g crne čokolade za pripremu ukrasa
    Marija Šerifović
    foto: Printscreen YouTube

Priprema kore:

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Okrugli pleh sa odvojivim obručem prečnika 22 cm obložiti papirom za pečenje na dnu. Nije potrebno oblagati pleh sa strane. U jednu činiju pomešati brašno, gustin, kakao prah, sodu, prašak za pecivo i so. Ostaviti sa strane.

Mikserom pomešati ulje, kristal šećer i braon šečer. Smesa će izgledati nalik vlažnom pesku. Potom u trećoj posudi umutiti jaja da budu vazdušasta, dodati aromu vanile i kiselu pavlaku. U posudu postepeno dodavati pomešane šećere sa uljem. Zatim dodati pripremljene suve sastojke. Na kraju dodati 60 g vruće kafe i mutiti do homogene smeše.

Staviti u pleh za pečenje i peći na 180 stepeni 30-40 minuta. Zbog različitih jačina rerni u svakom domu, proverite čačkalicom da li je biskvit pečen nakon 30 minuta, pa dopecite ako čačkalica nije čista. Nakon pečenja premažite biskvit sa pola šoljice vruće kafe i nakon par minuta kada biskvit upije kafu, premažite tankim slojem krema. Ostavite u frižideru dok ne napravite mus.

Priprema musa:

Prelijte želatin iz kesice sa 2 kašike vode da nabubri. 300 ml slatke pavlake zagrejte do trenutka kada pavlaka počne da ključa. Sklonite sa vatre i dodajte želatin da se rastopi. Nakon toga dodajte kocke čokolade i malo soli. Dobro izmešajte i ostavite sa strane.

150 ml slatke pavlake umutite u posebnoj posudi u čvrst šlag. Dodajte postepeno ovaj šlag u pavlaku sa otopljenom čokoladom i izmešajte. Prelijte preko biskvita. Ostavite da se stegne u frižideru naredna 2 sata.

Priprema ganaša:

Zagrejati slatku pavlaku do trenutka pojave prvih mehurića. Čokoladu izlomiti na kockice. Preliti pavlaku preko čokolade i izmešati sastojke. Preliti preko ohlađenog musa. Ostaviti u frižideru bar 1 sat pre dekorisanja.

Dekoracija:

Za dekoraciju špricom: 100 g čokolade i 100 ml slatke pavlake zagrejati, pomešati i ostaviti da se ohladi sat vremena. Ohlađenu masu umutiti u šlag i dekorisati.

Ostatak čokolade istopiti i na pek papiru napraviti čokoladne dekoracije.

Uživajte, bon appétit!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs