Tragi-komedija

Uljez u krevetu: Mužu slomila nos jer je ružno sanjala!

Lin Hjudžs iz Severnog Velsa pati od neurološkog poremećaja spavanja, a jednom prilikom, situacija je poprimila duhovit scenario
Porodica
07:34h Autor:
Uljez u krevetu: Mužu slomila nos jer je ružno sanjala!
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Lin Hjudžs udarila je svog muža i slomila mu nos jer je sanjala da je on bio stranac u krevetu. Lin pati od narkolepsije i katapleksije što znači da se "sruši" i do šest puta dnevno i utone u san svaki put kad sedne.

Sve što treba da znate o insomniji: Zbog čega nastaje, kako se leči i kada je vreme za posetu lekaru

Tridesettrogodišnjoj Lin dijagnostikovana je bolest 2008. godine, pa nije mogla da nastavi sa radom i normalnim životom, a suprug Ričard (32) vodi računa o njoj. Ona je nesvesno udarila Ričarda i slomila mu nos jer je sanjala da je bio stranac u njihovom krevetu.

"Ja sam uvek bila jako pospana osoba, nisam mogla da završim obrok bez potrebe za snom. Samo bih se spustila od umora i zaspala. Čak i na koledžu, moji prijatelji su morali da me bude da se probudim na predavanju", rekla je Lin za britanski Mirror.

Par je u braku već 10 godina i imaju dvoje dece, Josifa i Lukasa. Lin mora da bude pod nadzorom 24 sata dnevno, a njihovo kupatilo dodatno je zaštićeno kako ona u snu ne bi upala unutra i udavila se. Nekoliko puta su je čak i lopovi na ulici opljačkali dok je ležala paralizovana na trotoaru.

10 godina u braku bez seksa: Varam ga sa mlađim muškarcem i ne osećam se krivom!

"Ljudi poput mene padaju u san na neobičnim mestima, a TV emisije i filmovi bolest prikazuju na duhovit način. Ipak, bolest je opasna po život i mnogo nas ograničava. Ne mogu sama ni da napustim kuću i da odem do prodavnice. To je promenilo moj život u potpunosti", tužno objašnjava Lin.

"Znam da je moj muž trajno vezan za mene, zaista sam dobila na lutriji kad sam ga upoznala. I ja sam imala dosta preloma kostiju i povreda. Često su mog muža u bolnici odvodili na stranu i pitali ga da li postoji nasilje u porodici. Naravno, onda su mi dijagnostikovali bolest i sve je bilo razumljivo", zaključila je Lin.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs