Probajte

Bosanska kalja: Najlepše jelo od kupusa! (RECEPT)

Staro i tradicionalno jelo koje ćete stalno praviti

Recepti
Autor:
Bosanska kalja: Najlepše jelo od kupusa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

1,5 kg slatkog kupusa

500 gr junetine

500 gr jagnjetine

so, biber, mlevena paprika

250 ml kiselog mleka

ulje

Priprema:

Kupus očistiti i iseći na kriške, ali ne do kraja, paziti da se glavica ne raspadne.

Meso iseći na krupnije komade, pa u šerpi složiti naizmenično meso i kupus.

Posoliti, pobiberiti, preliti sa malo ulja i vodom do polovine. Staviti na vatru, pustiti da vri oko pola sata, a zatim na tihoj vatri kuvati par sati.

Na kraju, zagrejati malo ulja i mlevene paprike, dodati kiselo mleko, pa sve preliti preko kalje i služiti.

5 predloga za posni i 5 predloga za mrsni ručak: Na vama je da izaberete! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs