Probajte

Boem kolač: Brza i laka tradicionalna poslastica! (RECEPT)

Jednostavan desert koji ćete stalno praviti

Recepti 25.11.2018. - 19:46h Autor: Youtube / just.katebake
Foto: Youtube printscreen / just.katebake

Sastojci:

 

Biskvit: 12 belanaca, 100 g kristal šećera, 100 g šećera u prahu, 100 g sitno mlevenih oraha, 200 g čokolade u prahu, 100 g brašna, 1/2 praška za pecivo

 

Fil: 12 žumanaca, 100 g brašna, 2 vanilin šećera, 500 ml mleka, 250 g maslaca, 200 g šećera u prahu

 

Glazura: 180 g cokolade, 80 g margarina, 3-4 dl mleka

Priprema:

 

U pola litre mleka zakuvanog mleka dodajte pomešana žumanaca i brašno i zakuvajte gust fil. Ostavite smesu da se ohladi. 

 

Umutite belanaca, kristal šećer i šećer u prahu u čvrst šne. Dodajte čokoladu u prahu, brašno, prašak za pecivo i orahe i sve umutite.

 

Prespite smesu u pleh i pecite 10 - 15 minuta na 180 stepeni.

 

Kada je gotov biskvit polijte mlekom i od njega napravite 4 kore.

 

Kada se smesa za fil ohladila dodajte joj umućen margarin, šećer u prahu i vanilin šećer i sve pomešajte.

 

Na prvu koru stavite 1/4 fila, pa ponovite isto sa svim korama. Ostatak fila premažite preko celog kolača i ostavite ga da ne ohladi, najbolje preko noći.

 

Kada je kolač ohlađen napravite glazuru i prelijte kolač ostavite da se glazura stegne.

 

Prijatno!

 

Izvor: Youtube / just.katebake

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...