Sastojci:
2 bataka i karabataka, 2 manje tikvice, 1 manji komad slatkog kupusa, 1/2 praziluka, 2 šargarepe, 2 čena belog luka, 100 g šampinjona, 1 šoljica pirinča, biber, so, suvi začin, ulje, 1 paradajz, mlevena paprika, lovorov list
Priprema:
Na ulju propržiti seckan praziluk i papriku, dodati šargarepu isečenu na kolutove, šampinjone na listiće, a tikvice na kocke .
Sve dinstati polako pa dodati opran pirinač, biber, so, začin, mlevenu papriku i paradajz na kocke. Još malo dinstati. Sipati u đuveč. Ne treba dolivati vode.
Paprikaš sa ćufticama: Neodoljivo jelo na kašiku! (RECEPT)
Izdrobiti u činiju beli luk pa dodati začin, so i ulje i sa time istrljati batake pa ih staviti u đuveč . Dodati i lovorov list.
Peći na 200 stepeni oko 50 - 60 minuta da lepo zarumeni.
Prijatno!
Izvor: Kod bake u gostima