Probajte

Fantastičan ručak: Bakin đuveč sa tikvicama i piletinom! (RECEPT)

Uživajte u toplom jelu

Recepti 22.10.2018. - 21:14h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

2 bataka i karabataka, 2 manje tikvice, 1 manji komad slatkog kupusa, 1/2 praziluka, 2 šargarepe, 2 čena belog luka, 100 g šampinjona, 1 šoljica pirinča, biber, so, suvi začin, ulje, 1 paradajz, mlevena paprika, lovorov list

Priprema:

 

Na ulju propržiti seckan praziluk i papriku, dodati šargarepu isečenu na kolutove, šampinjone na listiće, a tikvice na kocke .

 

Sve dinstati polako pa dodati opran pirinač, biber, so, začin, mlevenu papriku i paradajz na kocke. Još malo dinstati. Sipati u đuveč. Ne treba dolivati vode.

 

Paprikaš sa ćufticama: Neodoljivo jelo na kašiku! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Izdrobiti u činiju beli luk pa dodati začin, so i ulje i sa time istrljati batake pa ih staviti u đuveč . Dodati i lovorov list.

 

Peći na 200 stepeni oko 50 - 60 minuta da lepo zarumeni.

 

Prijatno!

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...