Probajte

Čorba od bundeve: Najjednostavniji recept za omiljeno jesenje jelo!

Jesen je godišnje doba koje nam nudi brojne ukusne namirnice, a jedna je od njih i bundeva . Iskoristite njihovu sezonu i napravite čorbicu koja će vas okrepiti

Recepti
Autor:
Čorba od bundeve: Najjednostavniji recept za omiljeno jesenje jelo!
Foto: Shutterstock

Sastojci: - 500 g bundeve po želji - 1 kašika maslaca - 1,5 litra bujona (od mesa ili povrća) - 1 srednji luk - 1 dl slatke pavlake - začini (so, biber, muškatni oraščić, čili…)

Priprema:

1. Iseckajte luk na sitne komade, a bundevu na manje komade.

2. Rastopite maslac u posudi za kuvanje i ubacite luk. Dinstajte ga od 5 do 8 minuta, tj. dok ne poprimi lepu žutu boju i omekša. Redovno promešajte kako ne bi zagoreo.

3. Dodajte bundevu, začinite sa solju i biberom, a po želji narendajte malo muškatnog oraščića ili dodajte malo čilija i drugog začina po vašem ukusu. Dinstajte 2-3 minuta. 4. Sve zalijte bujonom i kuvajte dok bundeva ne omekša. Kada je mekana, dodajte slatku pavlaku, pustite da prokuva jedan minut i sklonite s vatre.

5. Čorbu ubacite u blender i samaljite ili za to iskoristite štapni mikser. Ako nemate ni blender ni štapni mikser, iskoristite običnu gnječilicu za krompir. Čorba na ovaj izgledom možda i neće biti savršeno kompaktna, ali neće nimalo izgubiti na ukusu. Naprotiv, mnogima prija kada se pod zubima osete komadići bundeve. Savet:

- prilikom serviranja čorbu od hranjive bundeve možete da pospete komadićima preprženog hleba, pržene slanine, semenom bundeve ili uljem bundeve

- ako želite da malo "pojačate", na luk uz bundevu dodajte i dva krompira srednje veličine naseckana na kockice i jelo završite prema uputstvima.

Sočniju bundevaru od ove nikad nećete jesti: Vreme je za jesenji slatkiš broj 1! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs