neobična kombinacija

Hrskava, sočna i neodoljiva: Napravite za ručak piletinu sa sosom od mleka! (RECEPT)

Recept za piletinu slavnog kuvara Džejmija Olivera morate da probate

Recepti 27.09.2018. - 14:28h Autor: Stil/Gastro.24.Hr
Foto: Profimedia

Stalno vrtite ista jela za ručak, te vam je ponestalo inspiracije. Zato je ovaj recept sočne piletine sa mlekom pravi izazov, a ukus je neverovatan.

 

Piletina nam je često na meniju, iste kombinacije, isti začini i baš zato ova pečena piletina zvuči slasno.

 

Uz ovaj ručak možete pripremiti i pire krompir ili spanać.

 

Filipinsko pile: Porodični ručak za specijalne prilike! (RECEPT)

 

foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1 celo pile (oko 1.5 kg)
  • morska so
  • mleveni crni biber
  • kašičica cimeta
  • vezica sveže žalfije
  • korica od dva limuna
  • 10 češnja belog luka
  •  500 ml mleka

 

Priprema:

  • Rernu zagreje na 190°C.
  • Posolite i pobiberite piletinu
  • Stavite maslinovo ulje i maslac u posudu i pržite pile desetak minuta sa svake strane.
  • Stavite u rernu, dodajte mleko, cimet, listove žalfije, koricu od dva limuna i beli luk
  • Pecite oko sat i po.
  • Piletina je spremna, poslužite s sosom od mleka.

 

1 pile, 5 različitih jela: Ideje za ručak od ponedeljka do petka! (RECEPTI)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...