Oduševiće vas

Bajadera torta: Božanstvena kremasta poslastica bez pečenja! (RECEPT)

Ukus koji će vas raspametiti

Recepti 18.09.2018. - 11:21h Autor: posaljirecept.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci:


za koru


– 300 g mlevenog keksa
– 125 g šećera u prahu
– 2 dl soka od narandže
– 200 g putera
– 50 g čokolade za kuvanje


za fil I


– 1 l mleka
– 2 pudinga od vanile
– 5 kašika brašna
– 250 g putera
– 200 g šećera u prahu
– 300 g  keksa
– 2 dl soka od narandže


za fil II


– 200 g mlevenih oraha
– 125 g putera
– 125 g šećera u prahu
– 2 dl mleka
– 2 šlaga

Priprema:


Kora:


1. Mleveni keks natopiti sokom od narandže.


2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu čokoladu, te dobro izmešati.


Fil I:


1. U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa.


2. Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.


3. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se ne dobije fina kremasta masa.

Fil II:


1. Mlevene orahe popariti ključalim mlekom.


2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati poparene orahe i dobro izmešati.


Finalni postupak:


1. Na tacnu za tortu sipati smesu za koru i formirati željeni oblik.


2. Zatim naneti fil I i ravnomerno ga rasporediti.


3. Prekriti keksom, prethodno natopljenim sokom od narandže i premazati filom II.


4. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te premazati tortu i dekorisati je po želji.

 

Torta Medeni jogurt: Savršeno meka, hladna i kremasta - prosto neodoljiva! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...