Probajte što pre

Torta Arabika: Kombinacija ukusa koja će vas raspametiti! (RECEPT)

Za sve ljubitelje čokoladnih torti, predlažemo da isprobaju i ovu varijatnu

Recepti
Autor:
Torta Arabika: Kombinacija ukusa koja će vas raspametiti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

za koru

125 g putera, 200 g šećera, prstohvat soli, 1/2 kašičice cimeta, 1 kašičica rendane kore limuna, 6 jaja, 100 g čokolade, 200 g brašna

za fil

6 dl mleka, 2 pudinga od čokolade, 2 kašike instant kafe, 150 g šećera, 250 g putera

za glazuru

150 g čokolade, 75 g putera

Priprema:

Kora:

1. Umutiti puter sa 100 g šećera, a zatim postepeno dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mućenje mikserom.

2. Dodati otopljenu čokoladu, brašno, cimet, rendanu koru limuna i dobro umutiti.

3. Posebno umutiti belanaca sa preostalim šećerom, dodati u smesu od žumanaca i polako promešati varjačom.

4. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i presuti u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 60 minuta.

5. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, te je poprečno preseći na četiri dela.

Fil:

1. U šerpu sipati 5 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.

2. Posebno umutiti preostalo mleko i puding od čokolade pa sipati u ključalo mleko. Kuvati uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati kafu.

3. U ohlađeni puding dodati omekšali puter i umutiti mikserom.

Finalni postupak:

1. Kore ravnomerno premazati pripremljenim filom i naslagati ih jednu na drugu.

2. Čokoladu rastopiti sa puterom i preliti preko torte.

Otopite čokoladu kao profesionalac: 3 najvažnija saveta za savršenu glazuru, bez ijedne grudvice!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs