Tradicionalni ukus

Lučena paprika: Recept bez kojeg zimnica ne može da prođe!

Omiljena salata u zimskim danima

Recepti 27.08.2018. - 12:30h Autor: Stil
Foto: Profimedia / Ilustracija

Sastojci: 40 paprika, 2 glavica belog luka, ulje, sirće i peršun po ukusu.

 

Priprema: Oprati i osušiti paprike, politi ih uljem pa ih ispeći u rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta.

 

Pečene paprike očistiti od semenki, odbaciti peteljke i ostaviti da se ohlade i ocede. Nakon toga ređati u sterilisane tegle na sledeći način:

 

Prvo poređajte red paprika, zatim posolite po ukusu, pa polijte uljem i sirćetom i pospite sitno seckanim lukom i peršunom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal.

 

Ova količina je dovoljna za 5-6 tegli srednje veličine.

 

Kako se pravilno sterilišu staklene tegle i flaše: Da vam ne propadne cela zimnica!

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...