Trifle je engleski desert koji se obično priprema od razlomljenog biskvita, krema, želea i voća da bi se zatim u visoku posudu slagali neodoljivi slojevi koji stvoraju fini, osvežavajući desert. Ovo je nešto jednostavnija verzija u kojoj se krem menja pudingom, a biskvit keksom.
Takođe, ukus pudinga prilagodite sebi pa tako birajte između čokoladnog ili ukusa vanile, a umesto keksića u kombinaciju možete ubaciti i ostatke nekog finog biskvit kolača. Sastojci:
3 šolje mleka, 100 g pudinga u prahu (vanila ili čokolada), 4 kašike šećera, 200 g slatke pavlake, 2 šolje malina, čokoladni keks ili biskvit
Priprema:
U posudu s mlekom dodajte puding i šećer pa mutita dva minuta. Umešajte slatku pavlaku. U visoku čašu stavite keks ili razlomljeni biskvit, dodajte nekoliko malina pa smesu sa pudingom. Ponovite postupak. Ostavite u frižideru sat vremena pre posluživanja.