Jelena Đoković propagira zdravu ishranu, a sada je sa celim svetom podelila jedan slatkiš koji obožava!
Recepti Jelene Đoković uvek oduševe sve, a tako je bilo i ovaj put kada je sa svojim pratiocima podelila kako pravi ukusnu poslasticu, piše Lepa & Srećna.
Domaći lešnik krem: Bez ikakvih aditiva, treba da ga ima svaka kuća! (RECEPT)
Supruga Novaka Đokovića oduševljena je kolačem, a recept je više nego jednostavan.
Sastojci:
- 200 g kakao putera - 2 kašike kokosovog ulja - 150 g kakao praha - 3 kašike javorovog sirupa - 1 kašičica lecitina - prstohvat soli
Sastojci za sloj od bele čokolade:
- 100 g kakao putera - 1 kašika kokosovog ulja - 3 kašike javorovog sirupa - 1 kašičica lecitina
Priprema:
Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijeno "testo" podelite na dva dela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mleka. Promešajte dobro.
Za sloj od bele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promešajte. Sad imate tri činije sa tri različita testa. Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mešavine, tako da se pomešaju kao na slici. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, a ga možete poslužiti i uživati u ukusnoj poslastici.