Isprobajte što pre

Fenomenalna jogurt pogača: Prelepo izgleda, a ukus je savršen! (RECEPT)

Najbolja do sada pogača, uživaćete u svakom zalogaju

Recepti
09:44h Autor:
Fenomenalna jogurt pogača: Prelepo izgleda, a ukus je savršen! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

800-900 g brašna 30 g kvasca 200 ml jogurta 200 ml mleka 1 kašika šećera malo soli 50 ml ulja 150 g feta sira 1 -2 kašike ajvara spanać (iseckan i obaren) 2 jaja i 1 žumance susam

Penasta pogača: Lako vazdušasto testo, stalno ćete je praviti! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka. Dodati šećer, ostatak mleka, jogurt, dva jaja pa umutiti žicom. Zatim dodati brašno, so i ostatak brašna i zamesiti srednje tvrdo testo.

Ostaviti da naraste oko 30 minuta. Testo podeliti na 4 jednaka dela, od sečenih delova napraviti lopticu za sredinu. Prvu lopticu razviti na pek papiru i namazati je sirom.

Drugu jufkicu takođe razviti, namotati na oklagiju i prebaciti na koru sa sirom, pa je namazati spanaćem. Treću jufkicu takođe razviti, namotati na oklagiju i prebaciti preko kore sa spanaćem, pa je namazati ajvarom.

Četvrtu koru razviti i staviti preko ajvara. Preko staviti neku okruglu tepsiju ili šerpu i pritisnuti da se obeleži krug, pa višak odseći. Testo sačuvati za sredinu kruga.

Na sredinu staviti čašu i takođe pritisnuti i obležiti. Nožem za picu presečemo pogaču od ivice obeleženog kruga na dole i napraviti 4 četvrtine. Svaku četvrtinu podeliti na tri dela.

foto: Bakina kuhinja

Uzeti rukama dva susedna trougla, pa ga tri puta okrenuti i ivice pritisnuti na hartiju. Tako sve redom u krug. Na sredinu pogače stavite jednu lopticu koja vam je ostala od odsečenog testa.

Sad pogaču prebacite u veći pleh, namažite žumancetom i pospite susamom.

Ostavite 15 minuta da malo poraste, a za to vreme uključite rernu na 200 stepeni C pa stavite pogaču. Možete smanjiti na 190 i pecite oko 35-40 minuta.

Pogledajte u toku pečenja, ako više rumeni pokrijte je folijom. Pogača prelepo izgleda, a ukus je savršen.

(Kod bake u gostima)

Banatske buhtle: Tako mekane i ukusne, nećete moći da se zaustavite samo na jednoj! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs