Probajte

Musaka sa tikvicama: Najlepši letnji ručak! (RECEPT)

Ukusan i lagan ručak koji će svako znati da spremi

Recepti 29.06.2018. - 19:59h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

300 gr mlevenog mesa, 4 jaja, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, 2 tikvice, so, biber, ulje, mlevena paprika, 4-5 kašika brašna, 100 gr prezli, 2 šargarepe, 1 pavlaka, malo kačkavalja

 

Punjene tikvice: Hit jelo bogatog ukusa koje svi obožavamo! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

 

Na ulju propržiti iseckan crni luk, zatim seckanu šargarepu, pa dodati mleveno meso i lepo ga propržiti i dodati sopapriku, biber i usitnjen beli luk.

 

Tikvice oljuštiti pa ih iseći na tanje kolutove i posoliti, pa ostaviti da odstoje oko 30 minuta. Procediti tikvice. Umutiti 2 jaja. Pleh podmazati uljem.

foto: Bakina kuhinja

Svaki kolut tikvice provući kroz brašno, jaja i prezle pa ređati na dno pleha. Preko staviti nekoliko kašika prženog mesa, pa opet tikvice pa meso, sve dok ne potrošite meso.  Ređanje završiti sa tikvicama.

 

Umutiti preostala dva jaja, dodati pavlaku pa to fino izjednačiti i preliti preko tikvica.
 

Odozgo narendati kačkavalja. Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.

 

Prijatno!

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...