Otkrivamo caku velikih majstora

Tajni recept za najjači džem od breskve: Uz ovaj dodatak dobićete nestvarni ukus! (RECEPT)

Otkrivamo vam caku koja će vašem specijalitetu dati neverovatnu aromu

Recepti 10.06.2018. - 13:41h Autor: Lepa&Srećna
Foto: Profimedia

Volite džem od breske? Otkrivamo vam tajnu koja će vašem džemu dati dodatnu moćnu aromu koja će uspeti da vas usred zime odvede u breskvar pun zlatnog voća, piše Lepa&Srećna

 

Caka je u jednom dodatku koji će dati neverovatno dobru aromu vašem specijalitetu.

 

Sastojci (za 6 tegli od 250 ml):

 

- 1 kilogram bresaka
- 2 limuna
- oko 500 g želir-šećera u srazmeri 2:1
- 2 kašike likera od breskve ili kajsije

 

Trešnjevača: Domaći liker od trešnje koji prave dame obožavaju! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema: Breskve kratko držite u vrućoj vodi, oljuštite, prepolovite i izvadite koštice. Mesnati deo bresaka sitno iseckajte. Iscedite limunove i sokom prelijte breskve. Sve izmešajte i sipajte u dublju šerpu. Dodajte želir-šećer u odgovarajućoj srazmeri 2:1 (na kilo voća dođe 500 g želir-šećera), na voćnu masu i pomešajte. Ostavite da stoji oko 3 sata na sobnoj temperaturi.

 

Knedle sa šljivama bez krompira: Tradicionalna poslastica po sasvim novom receptu!

foto: Profimedia

Kuvajte na umerenoj vatri i ostavite da vri oko 4 minuta. U slatko sipajte liker od bresaka ili kajsija. Još vruće sipajte u zagrejane tegle, zatvorite i 15 minuta držite prevrnute, okrenite ih i ostavite da se potpuno ohlade.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...