Morate da probate

Sarajevska sudžuk pita: Krompiruša kojoj nema ravne! (RECEPT)

Zasucite rukave i pripremite je - isplati se

Recepti 14.02.2018. - 15:12h Autor: BastaBalkana.com
Foto: Shutterstock

Specijalitet koji stiže direktno iz Sarajeva je fantastična krompiruša sa sudžukom (posebna vrsta kobasice). Ko god voli onu klasičnu pitu s krompirom, ovu će sigurno obožavati!

 

Sastojci: 300 g brašna, 400 g sudžuk kobasica, 1 kg oljuštenog krompira, 200 g kukuruznog brašna, 2 kašike mešavine začina, 1 glavica crnog luka, 150 ml vode, 200 ml kisele pavlake, ulje, so, mleveni crni biber.

 

Priprema: Sudžuk iseći na tanke krugove. Glavicu crnog luka sitno iseckati. U većem sudu krupno izrendati krompir, pa dodati isečen sudžuk, crni luk i mešavinu začina. Posolimo i pobiberiti po ukusu, pa dobro izmešati.

 

Pripremiti testo: U sud staviti brašno, posoliti, dodati kukuruzno brašno i vodu, pa rukom zamesiti testo. Izraditi testo na radnoj površini, pa podeliti na 4 jednaka dela.

 

Od svakog oklagijom razvući što tanju koru, pa naneti fil i uviti u rolat. Isto uraditi i sa ostalim korama. Okruglu tepsiju namazati uljem, savijati rolate u krug i ređati u tepsiju. Pitu premazati uljem i peći 30 minuta na 180 stepeni.

 

Pečenu pitu premazati provrelom vodom pomoću kuvarske četkice, a zatim naneti mešavinu od kisele pavlake i 50 ml provrele vode. Vratiti tepsiju u rernu i peći još 10 minuta na istoj temperaturi.
 

Prijatno!

 

Lokma: Tradicionalna turska poslastica sa sultanskog dvora! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...
*/ ?>