Probajte

Najbolji su domaći čvarci: Prave se za čas, a nema ko ih ne voli! (RECEPT)

Čvarci su deo naše kulinarske tradicije koji se pripremaju u kasnu jesen, a jedu cele zime. Nekada su bili smatrani hranom siromašnih, a danas su vrhunski delikates...

Recepti 27.11.2017. - 11:29h Autor: 24sata.hr
Foto: Profimedia

Čvarke možete poslužiti kao glavno jelo, sa hlebom ili lukom, a možete ih jesti i kao grickalicu.

 

Sastojci: 2 kg svinjskog sala, 4 dl mleka, so

 

Uputstvo: Sveže salo operite, isecite na veće kocke, stavite u veću posudu i prelijte mlekom.

 

Na umerenoj vatri, uz stalno mešanje drvenom kutlačom, topite salo dok mast ne prestane da peni i čvarci dobiju lepu rumenu boju.

 

Sklonite sa vatre i kroz cediljku ocedite mast. Ulijte mast u posudu da se ohladi.

 

Čvarke ocedite pomoću gnečilice za čvarke, posolite i poslužite.

 

Probajte još: 

 

Najukusniji specijalitet svinjokolja: Duvan čvarci nisu dobri ako se ne spremaju uz rakiju! (VIDEO)

 

Pohovane palačinke sa mesom: Slasno jelo koje oduševljava sve! (RECEPT)

 

Lovačke šnicle: Najukusnije meso koje ste ikad probali! (RECEPT)

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...