Čvarke možete poslužiti kao glavno jelo, sa hlebom ili lukom, a možete ih jesti i kao grickalicu.
Sastojci: 2 kg svinjskog sala, 4 dl mleka, so
Uputstvo: Sveže salo operite, isecite na veće kocke, stavite u veću posudu i prelijte mlekom.
Na umerenoj vatri, uz stalno mešanje drvenom kutlačom, topite salo dok mast ne prestane da peni i čvarci dobiju lepu rumenu boju.
Sklonite sa vatre i kroz cediljku ocedite mast. Ulijte mast u posudu da se ohladi.
Čvarke ocedite pomoću gnečilice za čvarke, posolite i poslužite.
Probajte još:
Najukusniji specijalitet svinjokolja: Duvan čvarci nisu dobri ako se ne spremaju uz rakiju! (VIDEO)
Pohovane palačinke sa mesom: Slasno jelo koje oduševljava sve! (RECEPT)
Lovačke šnicle: Najukusnije meso koje ste ikad probali! (RECEPT)