Probajte

Pocepane gaće: Zaboravljeni bakin recept oduševljava! (RECEPT)

Preukusno testo koje možete jesti sa omiljenim namazom
Recepti 23.08.2017. - 14:53h Autor: Stil
Foto: Profimedia
  • Jednostavno

Sastojci

  • 500g brašna
  • 1 kvasac
  • 1 jaje
  • 2 kašike šećera
  • 300ml toplog mleka
  • 100ml ulja
  • 1 prstohvat soli

U veću činiju prosejte brašno pa dodajte kvasac, šećer i so. Dodajte razmućeno jaje i mleko, pa žicom umesite glatko testo.

 

Testo pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite sat vremena na toplom mestu da se diže.

 

Kada se volumen testa udvostruči uvaljajte ga na lagano pobrašnjenoj površini 0,5 cm debelo.

 

Testo režite na kvadrat i sredinu svakoga malo zarežite nožem. Pripremljene lepinjice prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite ih još 15-20 minuta da se dižu.

 

Lepinje pecite u vrelom ulju dok ne porumene s obe strane. Odložite ih na ubrus da se ocedi višak masnoće.

 

Poderane gaće posipajte šećerom u prahu i poslužite tople uz omiljeni pekmez.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...