Ukus koji se pamti

Riblji paprikaš: Ovaj ručak obožavaju i oni koji ne znaju šta je post! (RECEPT)

Čak i onaj ko ne voli ljuto neće moći da odoli
Recepti
20:18h Autor:
Riblji paprikaš: Ovaj ručak obožavaju i oni koji ne znaju šta je post! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Za sve prave ljubitelje specijaliteta od rečnog ulova predstavljamo posni paprikaš od ribe, kojim će i oni najprobirljiviji gurmani biti više nego zadovoljni.

Pikantan je toliko da oni koji baš i ne vole ljuto pojedu sve što im se posluži, dok oni drugi mogu dodati više ljute paprike po izboru.

Sastojci: 1,5 kg somovine ili druge rečne ribe, 1 kg luka, 4 dl belog vina, 1 kašika sirćeta, 1,5 dl ulja, 1 kašičica ljute mlevene paprike, 1 kašičica slatke mlevene paprike, 4 zrna bibera, 1 kašika paradajz pirea, 1 kašika peršunovog lišća, 1 kašičica celerovog lišća, mleveni biber, so po ukusu.

Način pripreme: Ribu očistite, operite i natrljajte je solju, pa biberom. Potom je prelijte sirćetom. Tako pripremljenu ribu ostavite da odstoji oko jedan sat. U većoj posudi ugrejte ulje i na njemu propržite seckani luk. Potom u njega spustite ljutu i slatku mlevenu papriku, biber u zrnu, paradajz pire, tri kašike vina, seckani peršun i celer.

Dobro promešajte i na to stavite ribu koju ste prethodno isekli na veće komade. Pržite ribu na vrlo laganoj vatri 45 minuta. Nemojte je mešati nego je samo češće protresite. Kada riba bude skoro gotova, uspite vino i još malo dinstajte paprikaš. Ovo jelo možete servirati sa barenim krompirom.

Prijatno!

Ruske piroške sa mesom: Pecivo za sva godišnja doba! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs