Specijalitet koji je nekada služen Titu i Jovanki sada se može naći i na vašem stolu. Ne znamo hoćete li ovo jelo poslužiti gostima ranga zvaničnosti pomenutog bračnog para, ali ćete sigurno uživati u njegovom pravljenju i biti zadovoljni rezultatom na kraju.
Sastojci: 700 grama telećih šnicli, 500 grama svežih šampinjona, 180 grama putera, pola čaše brašna, 1 limun, mleveni beli biber, 150 mililitara belog vina, 60 mililitara konjaka, 1 kesica praška za instant pirea, 200 mililitara mleka, ulje, so, mleveni crni biber
Način pripreme: U tiganju sa rastopljenim puterom pržimo tanke listove šampinjona. Posolimo, pobiberimo i dodamo malo belog vina. Istučemo šnicle, zasečemo na 2 do 3 mesta i uvaljamo u brašno.
Ispržimo šnicle u tiganju sa zagrejanim uljem i puterom. Izvadimo šnicle, a u isti tiganj sipamo konjak i flambiramo. Dodamo belo vino i vratimo ispržene šnicle. Na kraju dodamo ispržene šampinjone.
Pobiberimo mlevenim belim biberom i iscedimo sok od pola limuna. Poklopimo i ostavimo šnicle da se dinstaju dok ne omekšaju. U šerpu na šporetu sipamo mleko i preostali puter.
Dodamo prašak za pire i neprekidno mešamo dok pire ne dobije potrebnu gustinu. Na jednu stranu činije stavimo pire, a zatim stepenasto ređamo šnicle, koje prelijemo sosom od šampinjona. Kao garnirung može se dodati još i obarena zelena boranija, dok se uz jelo kao predlog za piće može poslužiti čaša crvenog Merloa.
Prijatno!
Probajte još:
Šnicle u susam sosu: Niko neće ustati od stola dok tiganj ne ostane prazan! (RECEPT)
Vlasinska mućkalica: Srpski specijalitet od svinjetine i pileće džigerice! (RECEPT)
Zapečena piletina sa spanaćem: Savršen vikend ručak za celu porodicu! (FOTO)