Izvrstan ukus

Kuvana pšenica u ćebetu: Najstariji recept štedi sate čekanja, svako zrno se raskuva!

Neće biti ni traga belim naslagama
Recepti 05.04.2017. - 09:34h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Da li ste nekada čuli za pšenicu kuvanu u ćebetu? Naše bake su definitivno znale kako da uštede i vreme i novac!

 

U pitanju je obično kuvano žito, ali je trik u načinu pripreme, koji će vam uštedeti i vreme i novac.

 

Sve što treba da uradite jeste da u šerpu sipate pšenicu, a zatim nalijete vode toliko da prekrije zrna. Zagrejte do ključanja, a zatim isključite i sklonite pšenicu sa vatre.

 

Na neko hladno i suvo mesto (špajz, ostava) postavite presavijen stolnjak, a preko njega ćebe savijeno na dva dela. Na ćebe stavite vruću šerpu sa pšenicom, nikako ne odlivajte vodu, i dobro umotajte ćebetom.

 

Možda je najbolje ovo raditi pred spavanje - ostavite da se "kuva" u ćebetu celu noć, a ujutro kada ustanete, imaćete savršeno skuvano žito! Svako zrno će se raskuvati, a neće biti ni grama onih beličastih naslaga koje se uvek pojave kada pšenicu standardno kuvate na šporetu satima.

 

Zasladite po ukusu i uživajte, a zašto je dobro da što češće jedete kuvano žito, pročitajte OVDE!

 

Posna žito torta: Sočna poslastica puna vitamina B!

 


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...