Morate da probate

Sočne prženice iz rerne sa sirom i kajmakom: Najukusniji obrok od bajatog hleba! (RECEPT)

Brza i ukusna večera ili doručak, sami izaberite
Recepti 05.02.2017. - 19:33h Autor: Stil / Lepa&Srećna
Foto: Thinkstock

Ako su vam dosadile klasične prženice, sa ukusom preprženog ulja, jaja i mleka, vreme je da probate ovaj fantastični recept od bajatog hleba - prženice iz rerne!

 

Sastojci: Stari hleb isečen na kriške, 100 g sira, 50 g kajmaka, 50 g pavlake, nekoliko kriški kačkavalja i 2 jajeta.

 

Priprema: Umutite jaja sa grubo izmrvljenim sirom, dodajte kajmak i pavlaku i posolite po ukusu.

 

Svaku krišku hleba umočite u smesu, pa slažite u plitak, širok pleh. Na svaku krišku hleba stavite krišku kačkavalja i poklopite parčićima hleba prethodno umočenih u smesu sa jajima.

 

Ostatak smese prelijte preko složenog hleba i pecite u rerni dok ne dobije zlatnožutu boju.

 

Po želji, prženice možete da pospete susamom, kimom ili peršunom.

 

A posle slanog dolazi slatko! Mi vam savetujemo da probate izvrstan čizkejk po originalnom receptu, koji možete da pročitate OVDE!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs