Nezaboravni ukus

Knedle bez šljiva: Najukusniji slatkiš za ljubitelje džema! (RECEPT)

Neodoljiv ukus knedli od džema! Brza i jednostavna priprema za svaku priliku.
Recepti 11.11.2016. - 16:02h Autor: lisa.rs
Foto: Profimedia
  • Srednje teško

Sastojci

  • 500 ml mleka
  • 250 g griza
  • 150 g prezli
  • 1 jaje
  • 5 kašika čokolade za kuvanje
  • 1 kesica praška za pecivo
  • cimet i vanilin šećer (po želji)
  • 5 kašika džema po izboru
  • 250 g brašna

Priprema: Skuvajte mleko sa grizom i ohladite. Masa je gusta. Na malo ulja propržite prezle i ostavite da se ohlade, piše Lisa.rs.

 

Kad se griz ohladi dodati jaje, prašak za pecivo, brašno i rendanu čokoladu. Umesite glatko testo i od testa napravite valjak. Valjak preseći na jednake komade i svaki rastanjiti oklagijom i naneti po kašiku džema. Napraviti knedlu. Knedle stavite da se kuvaju u blago posoljenoj, provreloj vodi. Knedle su gotove kad isplivaju na površinu. Kuvati ih još 3-4 minuta.

 

Naše bake su je pravile bez greške: Ukusna i mirisna štrudla sa jabukama! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...