Tako jednostavno

Makarons: Najprostiji recept za najpopularni kolač!

Hrskave puslice sa sočnim spojene slasnim kremom ostaviće vas bez daha
Recepti 09.09.2016. - 13:55h
Foto: Profimedia
  • 45 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 4 belanaca
  • 70 g šećera
  • 230 g šećera u prahu
  • 120 g mlevenog badema
  • Prstohvat soli
  • prehrambena boja
  • fil po želji (kakao krem, džem, slatka pavlaka, šlag krem...)

1. Zagrejati rernu na 150 stepeni. Belanca i šećer mutiti mikserom, dok ne dobijete čvrst šam. Zatim dodajte prehrambenu boju i mutite još minut.

 

2. Prosejte badem, šećer u prahu i so dva puta, kako biste odstranili sve moguće grudvice. Postepeno i pažljivo spojite to sa šamom od belanaca. Smesa treba da bude glatka i gusta, da se ne razliva.

 

3. U pleh postavite papir za pečenje, a zatim špricem oblikujte smesu u male loptice. Pecite 15-20 minuta.

 

4. Spojite dva kolača i nafilujte ih između. Za to možete koristiti džem ili slatku pavlaku, krem šlag ili običnu rastopljenu čokoladu.

 

Napravite domaći ratluk: Tradicionalni slatki zalogaj uz šoljicu kafe! (RECEPT)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...