Recepti sa Stilom

Neobična riblja pita

Zapečeni u rerni, sa pire-krompirom i bešamel sosom, riblji fileti imaju veoma blag ukus, te ih deca rado jedu. Probajte!
Recepti
19:58h Autor:
Neobična riblja pita
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 4 manja fileta ribe
  • 600ml mleka
  • 900g kuvanog propasiranog krompira
  • 4 jajeta
  • 2 kašičice svežeg peršuna
  • Za sos:
  • 2 kašičice butera
  • 4 kašičice brašna
  • mleko u kome se riba kuvala
  • 2 kašičice sitno iseckanog peršuna

Priprema

Zagrejati rernu na 190 stepeni. Ribu obariti, izvaditi iz vode i staviti u posudu u kojoj će se peći.

Za to vreme skuvati sos. Zagrejati buter, staviti brašno i naliti mlekom, mešati dok se ne dobije sos, dodati peršun.

Jaja koja ste prethodno skuvali oljuštiti i isitniti, staviti preko ribe, preliti sosom, pa prekriti pireom od krompira.

Peći oko 30 minuta.

Predlog: Riblju pitu možete servirati sa kuvanim brokolijem i šargarepom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs