Pita sa bundevom i orasima će vas očarati fenomenalnim ukusom, a osim toga će vas baš dobro zasititi. Ne morate da brinete oko kalorija, jer se preporučuje, čak, i dijabetičarima, gojaznim ljudima, kao i osobama koje imaju problema sa varenjem i želucem.
Takođe, priprema ove fantastične posne poslastice neće vam oduzeti ni puno vremena, jer je postupak pravljenja vrlo jednostavan. A može vam pomoći i kod regulisati probave zbog visokog sadržaja celuloze i pektina u svojim sastojcima.
Potrebne namirnice:
- 500 gr kora
- 500 gr izrendane bundeve
- 100 gr mlevenih oraha
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- mineralna voda
- ulje
- cimet
- šećer u prahu
Kako se pravi?
Prvu koru poprskajte mineralnom vodom i pospite šećerom. Preko nje stavite drugu koru, pa je pospite šećerom i mlevenim orasima. Treću koru isprskajte vodom, pa pospite šećerom, bundevom, vanil šećerom, orasima i cimetom. Potom uvite u rolat i stavite u pleh. Isti postupak ponovite dok ne potrošite sav materijal.
Pitu poprskajte vodom i ulje, a potom je pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, dok ne porumeni. Pošto je izvadite iz rerne, ostavite da se malo rashladi, pospite je prah šećerom i uživajte u prelepom mirisu i ukusu.