punjena gnezda

RUČAK ZA DANAS: Punjena gnezda od mlevenog mesa, BOGAT OBROK za celu porodicu

Recept za punjena gnezda sa mlevenim mesom oboriće vas s nogu, imaćete ručak kao iz restorana.

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Punjena gnezda od mlevenog mesa, BOGAT OBROK za celu porodicu
Neodoljiv ručak, Foto: Printscreen Youtube/ BonApeti.rs

Punjena gnezda od mlevenog mesa, sa sočnim nadevom idealan su izbor za bogat obrok, a gosti ga posebno obožavaju. Razgrabiće se čim ga poslužite, a svi će biti siti i zadovoljni.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g šampinjona
  • 2 veze peršuna
  • 200 g sitno iseckane svinjetine
  • So
  • Biber
  • 1 kg mlevenog svinjskog mesa
  • 100 g pršute
  • 2 kisela krastavcica
  • 60 g topljenig sira
  • 150 g kačkavalja

Priprema:

Na maslinovom ulju propržiti luk, zatim dodati šampinjone, peršun, sitno iseckanu svinjetinu, so i biber. Od mlevenog mesa napraviti osam jednakih kuglica, zatim formirati gnezda. Gnezda puniti napravljenim filom, i ostalim sastojcima: pršutom, topljenim sirom kačkavaljem, i kiselim krastavcima. Gotova gneza poređati u podmazan pleh i peći 60 minuta na 180 stepeni. Kad se gnezda ispeku servirati ih po želji.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs