Potrebno:
Kora:
- 8 žumanaca
- 8 supenih kašika šećera
- 8 supenih kašika ulja
- 8 supenih kašika mleka
- 8 supenih kašika brašna
- 1/4 kesice praška za pecivo
Šam:
- 12 belanaca
- 1 prstohvat soli
- 10 supenih kašika šećera
Agda: - ušpinovati od 500g do 700g (po želji) šećera sa 200ml vode
Priprema: Umutiti žumanca sa šećerom i uljem. Dodati malo mleka, a onda i brašno i prašak za pecivo. Kada penasto umutite biskvit, preručite ga u pleh i pecite 13 minuta na 170°C.
Napravite agdu od šećera i vode. Zatim pravite šam tako što prvo dobro umutite belanca sa šećerom i malo soli, a potom sipate agdu postepeno dok mutite šam. Sve izlijte preko biskvita, prosušite na 100 stepeni Celzijusa u rerni, a potom secite i servirajte!