NAJLEPŠI KOLAČ OD BUNDEVE: Sočan, pun oraha i divnog preliva

Sezona je bundeve i nema zdravije jesenje namirnice od nje - stoga je pametno iskoristite

Recepti
Autor:
NAJLEPŠI KOLAČ OD BUNDEVE: Sočan, pun oraha i divnog preliva
Foto: Printscreen/youtube/Emilijina kuhinja

Bundeva je jedan od najvećih izvora alfa-linolenske kiseline (ALA), omega-3 esencijalne masne kiseline koja je vrlo dobra za zdravlje srca. Stoga je ovu jesen iskoristite maksimalno i pripremite ukusne poslastice:

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 2 šolje šećera
  • 1 nepuna šolja ulja(120ml)
  • pire od bundeve 300g (skuvana bundeva pretvorena u pire)
  • 2 šolje brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 12g - pola kašičice sode bikarbone
  • 2 kesice vanilin šećer
  • 1 kesica cimeta
  • marmelada od šipka (oko 400g)
  • krem sir neutralni 300g
  • 80g šećera u prahu
  • 300ml slatke pavlake
  • šaka seckanih oraha
    bundevara
    foto: Printscreen/youtube/Emilijina kuhinja

Priprema: Jaja, šećer, ulje, pire od bundeve, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanil šećer i cimet umutite u glatku smesu pa ispecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata. Izbušite kolač pa ga premažite i napunite rupe sa marmeladom.

Umitite sir, šećer i neutralnu pavlaku pa premažite preko kolača. Pospite orasima i poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs