Recepti sa Stilom

Domaća pašteta

Meso izdinstajte i kad omekša, odvojte od kostiju, pa dodajte iseckan crni luk i barena jaja.
Recepti 03.04.2013. - 12:33h
Domaća pašteta, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 1kg pilećeg ili ćurećeg belog mesa
  • 5 jaja
  • 200g margarina ili putera
  • Crnog luka
  • senfa
  • Ulja
  • Soli
  • Bibera

Sve zajedno sameljite na mašini za meso, dva puta, a može se i propasirati. U tako samlevenu ili propasiranu masu dodajte senf, margarin ili puter, so i biber po ukusu (ako volite ljuto, u masu možete dodati beli luk i ljute papričice). Paštetu razlijte u posudu i ukrasite majonezom.

 

Savet
Pašteta može da se pravi i od svinjskog mesa i džigerice, ali tada se ne koristi margarin ili puter, već samo malo masti za dinstanje mesa

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...