Divno, ukusno

RUSKE KAPE: Veoma lako se spremaju, ako koristite ovaj recept!

Iako izgleda kao kolač koji je zahtevan za pravljenje, možete ga spremiti relativno brzo i lako.

Recepti
Autor:
RUSKE KAPE: Veoma lako se spremaju, ako koristite ovaj recept!
Foto: Shutterstock

Potrebno za biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 gr šećera
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike čokoladnog mleka
  • 5 punih kašika brašna
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 kašika rendane čokolade
  • 1 prašak za pecivo

Fil:

  • 500 ml mleka
  • 100 gr šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 puding od slatke pavlake
  • 1.5 kašike gustina
  • 100 gr maslaca

Za preliv i posipanje:

  • 100 gr čokolade
  • 1 kašika ulja
  • 60 gr kokosa

Priprema: Umutiti jaja sa šećerom dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakaom i rendanom čokoladom. Sve izjednačiti i izliti u pleh od rerne obložen pek papirom.

Peći 15 -20 minuta. Ohlađen biskvit vaditi sa manjom okruglom čašom. Nakon toga skuvati puding i zasladiti po želji, pa ohladiti.

Maslac umutiti sa malo šećera pa ubaciti u hladan puding i izmešati. Mazati kašičicom sa dosta krema izrezan biskvit i lepiti sa drugim praznim.

Namazati krem i spolja pa uvaljati u kokos. Za preliv čokoladu istopiti, dodati ulje izmešati i preliti kapice. Ostaviti kapice da se stegnu, pa ih servirati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs