Bakina kuhinja

RUČAK ZA DANAS: Francuski zapečen krompir sa jogurtom i jajima! (RECEPT)

Služite ga kao prilog uz meso, a može i kao glavno jelo

Recepti
10:07h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Francuski zapečen krompir sa jogurtom i jajima! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 500 g krompira, 3 kuvana jaja, 1 jaje, 200 ml jogurta, 100 ml mleka, 4 čena belog luka, kačkavalj, so, biber.

Priprema: Tepsiju premazati oblno uljem. Krompir iseći na listiće pa ga posoliti i pobiberiti i dodati malo ulja. Izmešati pa poređati na dno pola krompira, iseći na krugove kuvana jaja, posoliti ih i složiti preko krompira, a odozgo poređati preostali krompir.

U činiji razbiti jaje, dodati jogurt, 30 ml ulja i mleko pa dobro izmešati. Preliti krompir i izrendati odozgo kačkavalj.

Peći na 210 stepeni oko 50 minuta. Po želji možete dodati i kobasice i slaninu.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs