Uživajte

RUČAK ZA DANAS: Špagete bolonjeze! (RECEPT)

Izdašno jelo koje najavljuje da je vikend blizu

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Špagete bolonjeze! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • Dve glavice luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • 90 g iseckanih šampinjona
  • Origano ili mešovito bilje
  • 400 ml paradajz sosa
  • 1 kašika paradajz paste
  • So, biber
  • Pakovanje špageta od 300 g

Priprema: Stavite luk i ulje u veliki tiganj i pržite na prilično jakoj vatri 3-4 minuta. Dodajte beli luk i pržite dok sastojci ne porumene. Dodajte pečurke i začinsko bilje i pržite još nekoliko minuta.

Umešajte paradajz sos, mleveno meso, kečap ili pire od paradajza i začine. Sačekajte da proključa, a zatim smanjite temperaturu. Poklopite i proveravajte, povremeno mešajući narednih pola sata.

U međuvremenu, skuvajte špagete u velikoj šerpi ključale, slane vode. Dobro ocedite, isperite vrelom vodom, vratite ih u šerpu i dodajte kašičicu maslinovog ulja. Zatim dodajte sos koji ste prethodno napravili. Poslužite u vrućim činijama i pospite parmezanom i uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs