Potrebno je:
- Dve glavice luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 500 g mlevenog mesa
- 90 g iseckanih šampinjona
- Origano ili mešovito bilje
- 400 ml paradajz sosa
- 1 kašika paradajz paste
- So, biber
- Pakovanje špageta od 300 g
Priprema: Stavite luk i ulje u veliki tiganj i pržite na prilično jakoj vatri 3-4 minuta. Dodajte beli luk i pržite dok sastojci ne porumene. Dodajte pečurke i začinsko bilje i pržite još nekoliko minuta.
Umešajte paradajz sos, mleveno meso, kečap ili pire od paradajza i začine. Sačekajte da proključa, a zatim smanjite temperaturu. Poklopite i proveravajte, povremeno mešajući narednih pola sata.
U međuvremenu, skuvajte špagete u velikoj šerpi ključale, slane vode. Dobro ocedite, isperite vrelom vodom, vratite ih u šerpu i dodajte kašičicu maslinovog ulja. Zatim dodajte sos koji ste prethodno napravili. Poslužite u vrućim činijama i pospite parmezanom i uživajte!