Vreme posta jeste vreme odricanja od velikog broja namirnica, a to uključuje je najveći broj naših omiljenih kolača. E, pa taj problem smo uspeli da rešimo za vas! Donosimo vam recept za omiljnu tortu svih generacija - kremastu toru sa bananama, koja je posna, uz to ne peče i priprema se superlako!
Sastojci:
- 300 gr mlevenog posnog keksa
- 1 l gaziranig soka od pomorandže
- 3 kesice pudinga od vanile
- 100 gr posne čokolade
- 1 1/2 posni margarin
- 3 kesice posnog šlaga
- 5 kašika šećera
- 5 većih banana
- sok od jedne pomorandže
- 250 ml kisele vode
- 3 kašike šećera u prahu
Priprema:
Keks stavite u dublju posudu, pa mu dodajte sok od jedne ceđene pomorandže i pola rastopljenog margarina. Od mase uzmite jednu trećinu, pa u nju dodajte rastopljenu posnu čokoladu. U okrugli kalup kome se skidaju stranice stavite prvo masu samo sa keksom i rastanjite, a preko nje nanesite masu sa čokoladom i ostavite da se stegne.
Gazirani sok stavite u dublju šerpu neka provri, pa u to dodajte šećer i rastvoren puding. Smanjite temperaturu i skuvajte puding stalno mešajući da se ne naprave grudvice. Kada je gotovo, ostavite da se ohladi.
Umutite margarin mikserom i dodajte filu od pudinga kada se ohladi. Na koru od kesa bogato nanesite fil, a preko fila nasecite banane. Neke domaćice praktikuju da iseku bananu na kolutove, ali će lepše će izgledati ako ovo voće sečete po dužini.
Ostavite tortu u frižider da se dobro ohladi, pa je izvadite i skinite stranice kalupa. Umutite šlag sa kiselom vodom i tri kašike šećera u prahu. Tortu premažite šlagom i po želju pospite kakaom.
Prijatno!