MESTO OD KOGA ZASTAJE DAH...

OVO JE NAJLEPŠA BOŽIĆNA DESTINACIJA NA CELOM SVETU: Dobrodošli u Lokorotondo - gradić u kome MAGIJA ZAISTA ŽIVI!(FOTO)

Imaćete osećaj da ste u pravoj pravcatoj bajci...

Destinacije
Autor:
OVO JE NAJLEPŠA BOŽIĆNA DESTINACIJA NA CELOM SVETU: Dobrodošli u Lokorotondo - gradić u kome MAGIJA ZAISTA ŽIVI!(FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/Locorotondo Travel

Iako će sama pomisao na odmor u južnoj Italiji većinu asocirati na leto i letnje mesece, južna Italija itekako ima šta za ponuditi i u zimskom, božićnom periodu.

A dokaz za to je ovo šarmantno mesto još šarmantnijeg naziva – Lokorotondo, koje poslednjih godina turiste sve češće privlači upravo u decembru.

Lokorotondo je maleni gradić koji je svoje mesto pronašao u Apuliji, u samoj peti talijanske ‘čizme’. Iako Lokorotodno svoj šarm ne može sakriti ni u kojem periodu godine, ovo pitoreskno mesto prava je lokacija za one koji obožavaju period božićnih i novogodišnjih praznika.

Lokorotondo je jedan od tipičnih atmosferičnih starih gradića Apulije sa zaslepljujuće belim fasadama koji baš zato u decembru postaje bajkovita božićna destinacija, koja malo koga ostavlja ravnodušnim.

Naime, pažljivo izabrana dekoracija u gradu stvara zapanjujući kontrast između crvenih, božićnih tonova i belih zidova, a zahvaljujući mnoštvu lampica i tradicionalnim ukrasima, imaćete osećaj kao da ste u bajci!

Upravo zato svi stanovnici Lokorotonda praznike doživljavaju kao čaroban trenutak; za posetioce u decembru organizuju šetnje gradom, odlaske na božićne koncerte s muzičarima– vilenjacima, kao i neizostavnu posetu animiranim jaslicama.

Stoga, ako ste jedni od onih koji još uvek traže idealnu lokaciju za božićno putovanje, Lokorotondo je mesto s kojim jednostavno ne možete pogrešiti, a s čime se slažu i brojni svetski portali za putovanja.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs