fenomenalno

Isplanirajte svoj trodnevni odmor na ostrvu Bali

Osetite čari indonežanskog ostrva

Destinacije
Autor:
Isplanirajte svoj trodnevni odmor na ostrvu Bali
Foto: Shutterstock

Bali je svetski poznata turistička destinacija. Ostrvo bogova je smešteno u središnjem delu Indonezije i jedna je od najtraženijih turističkih destinacija. Nekoliko međunarodnih i domaćih letova sleće na aerodrom Bali svaki dan. Sa peščanim plažama koje su među najboljim na svetu, Bali u ponudi ima raznovrsna luksuzna odmarališta i obilje aktivnosti. Brojna mesta za surfovanje su velika atrakcija za ozbiljne surfere, naročito za surfere iz Australije. Raskošna vrela prostiru se celom površinom ostrva i otkrivaju vam još jednu čar čudesnog duha ostrva Bali – njegovu kulturu toplih izvora.

Isplanirajte boravak od tri dana i dva noćenja na indonežanskom ostrvu Bali uz pomoć ovog kratkog ali slatkog putnog plana.

Bali
foto: Promo

Prvi dan

Na petnaest minuta vožnje automobilom od aerodroma nalazi se Kulturni park Garuda Visnu Kencana, znamenita lokacija na kojoj se nalazi i najviša statua Indonezije. Prevezite se Segvejem preko Jezera lotosa, pa se u Uličnom teatru parka Kencana okušajte i u ostrvskom plesu po imenu džoged bumbung. Prezalogajite nešto u panoramskom restoranu Džendela Bali u istom parku, u kojem je u ponudi autentična kuhinja sa Balija. Napravite fenomenalne fotografije sa otvorene terase i obogatite tako svoj profil na Instagramu.

Zaputite se u hram Uluvatu, spomenik kulture iz desetog veka od velikog duhovnog značaja za Bali. Iz ovog hrama, podignutog na planinskoj litici, pruža se izavnredan pogled na zalazak sunca koji naprosto morate videti. Tu se mogu spaziti i dugorepi makaki majmuni koji trčkaraju unaokolo, otvarajući u ovom savršenom prizoru i prozor ka neukroćenoj prirodi. Vrhunac večeri je izvođenje plesa Kecak u hramu – svojevrsni uvod u izuzetnu plesnu tradiciju ostrva Bali. Zvuk talasa i ritam zapevanja plesača probudiće u vama toplinu i energiju.

Zaokružite veče nezaboravnim obrokom u restoranu Dabl Ikat i uživajte u svakom zalogaju koji Indonezija pruža.

Bali
foto: Promo

Drugi dan

Započnite dan posmatranjem prelepog izlaska sunca na plaži Sanur. Uživajte u vožnjama svetskog kvaliteta za sve uzraste u vodenom parku Vaterbom Bali, jednom od najboljih u Indoneziji. Ili se prosto prepustite čarima surfovanja na plaži Kuta. Pazarite markiranu robu u tržnom centru Bičvok ili lokalne suvenire na pijaci umetnina Kuta.

Kad dođe vreme ručka, posetite restorane Varung Mak Oni ili Varung Kecil i probajte hranu čiji ukus pleni koliko i izgled. Opustite se na vrelima Bali Grin Spa i Jang Spa Bali. Uživajte u veličanstvenom zalasku sunca pokraj plaže Džimbaran, uz obrok u restoranu Bavang Mera Bičfront.

Bali
foto: Promo

Treći dan

Istražite neverovatne piričane terase Tegalalang, severno od Ubuda, divnog mesta savršenog za Instagram. Fotografišite raskošno svitanje, šetajte pirinčanim poljima i probajte besplatnu kafu. Obiđite živopisni hinduistički hram Pura Taman Sarasvati, poznat zbog svoje vodene bašte i jezera sa lotosima.

Restorani Svit Orindž Varung, Savah Teras pokraj Mandape, kao i Varung Lemongras dobar su izbor za ručak. Bacite pogled na umetnost Balija i arhitekturu Kraljevske palate u Ubudu. Pazarite suvenire na obližnjoj ubudskoj pijaci umetnina, a onda krenite na splavarenje po reci Ajung. Zaokružite put na Bali gastronomskom feštom u Ulici restorana u oblasti Seminjak, pa se počastite šopingom na lokalnoj pijaci odeće na trgu Seminjak.

Bali
foto: Promo

Bilo da su u pitanju mesne đakonije ili morska hrana, gurmanluk ili šoping, rekreacija ili opuštanje, Bali nudi ponešto za svakoga. Provedite divan odmor na Baliju, okusite sve što Bali pruža, a onda se ukrcajte na trajekt i krenite put neverovatnog ostrva Lombok.

Dok planirate svoj put na Bali, iskoristite priliku da degustirate indonežanske proizvode u Beogradu i posetite događaj pod nazivom JEDAN DAN SA INDONEŽANSKOM KAFOM, VOĆEM I CVEĆARSTVOM koji se održava u ponedeljak 29. novembra od 11h do 19h u prostorijama Lag Logia Art Gallery, u šoping centru BW Galerija Beograd.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs