SAVRŠENO

OVAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJI SVADBARSKI KUPUS: Tradicionalno jelo čijem ukusu je nemoguće odoleti! (RECEPT)

Domaće suvo meso i kupus, imali šta ukusnije?

Recepti
Autor:
OVAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJI SVADBARSKI KUPUS: Tradicionalno jelo čijem ukusu je nemoguće odoleti! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 2 kg kiselog kupusa
  • 1/2 kg svinjskog mesa od plećke
  • 1/2 kg junećeg mesa od buta
  • 1/2 kg suvih, mesnatih, rebara
  • 1/2 kg suve, mesnate, slanine
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 4 veća češnja belog luka
  • 1 puna kašika masti
  • 1 kašika aleve paprike
  • biber u zrnu
  • lovorov list
  • voda

BOLJI RECEPT ZA AJVAR NEĆETE NIGDE NAĆI: Tajna je u ovom sastojku!

svadbarski kupus
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Svadbarski kupus je poželjno kuvati u zemljanom loncu. U nedostatku zemljanog lonca posudu u kojoj se kuva kupus, dobro, povezati alu folijom.

2. U manju posudu staviti mast da se rastopi. Na zagrejanu mast dodati, sitno, iseckani crni luk, da se proprži. Skloniti sa vatre i dodati alevu papriku. Promešati.

3. Kiseli kupus iseći na krupne komade. Zemljani lonac dobro premazati mašću. Na dno lonca staviti veći list kupusa i početi sa ređanjem sastojaka. Red kupusa - red proprženog luka sa alevom paprikom - red mesa... Dodati po neko zrno bibera, beli luk i lovorov list. Nastaviti ređanje dok se ne potroše svi sastojci i završiti kupusom. Zadnji red kupusa prekriti sa većim listom kupusa.

4. Složeni kupus naliti toplom vodom, do dve trećine lonca. Poklopiti i na srednjoj temperaturi pustiti da provri. Zatim smanjiti temperaturu da jelo, sasvim, polako vri. Kuvati četiri sata.

5. Ako je potrebno jelo posoliti, biljnim začinom, po ukusu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs