Njeno veličanstvo

Vazdušasta krempita

Krempita je kraljica među kolačima. Idealna je za popodnevnu kafu, za večeru uz toplo mleko, kao uteha za povređene žene, ali i za društvo koje ne izlazi iz vaše kuće
Recepti
15:18h Autor:
Vazdušasta krempita
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 10 osoba

Sastojci

  • Kora:
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike mleka
  • 6 kašika brašna
  • Fil:
  • 6 belanaca
  • 19 kašika šećera
  • 4 pudinga od vanile
  • 1 l vode

Umutiti varjačom 3 žumanca sa 3 kašike šećera, 1.5 kašika ulja, 1.5 kašika mleka i 3 kašike brašna. Koru razvući u manjem plehu na pek papiru i peći na 200 stepeni.

Tako ispeći dve kore. Dobro umutiti 6 belanaca sa 15 kašika šećera. U 1 l vode i 4 kašike šećera zakuvati 4 pudinga od vanile i vruće dodavati polako u belanca uz neprestalno mućenje, dok se masa ne sjedini.

Donja kora ostaje u plehu, preko vruća umućena masa pa gornja kora. Ohladiti u frižideru. Seći kocke i svaku posuti prah šećerom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs