GASTRONOMSKI HEDONIZAM

SAMO ZA PRAVE LJUBITELJE PIKANTERIJA: Džem od ljutih papričica je delikates za pamćenje!(RECEPT)

Ovo pikantno čudo morate da probate!

Recepti
Autor:
SAMO ZA PRAVE LJUBITELJE PIKANTERIJA: Džem od ljutih papričica je delikates za pamćenje!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • crvene ljute paprike - 10 - 12 komada
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • hladna voda - 125 ml
  • belo vinsko sirće - 80 ml
  • beli kristal šećer - 450 gr
  • limunov sok od jednog limuna

Priprema:

Očistimo ljute paprike od semenki i drški, a nakon toga oljuštimo luk i beli luk isečemo povrće na krupnije. Stavimo ih sa vodom u blender i pasiramo dok ne dobijemo glatku homogenu smesu.

Stavljamo dobijenu smesu u šerpu, a može i u duboki tiganj sa dnom koje se ne lepi i dodajemo sirće, šećer i sok od limuna. Ostavimo na ringli na srednjoj temperaturi i mešamo dok se šećer ne istopi.

Povećamo temperaturu i kad provri ponovo smanjujemo i ostavljamo džem da vri na tihoj vatri oko 40 minuta dok se ne zgusne.

Sipamo u male tegle, koje odmah zatvaramo i okrećemo poklopcem na dole.

Nije neophodna sterilizacija.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs