SASTOJCI ZA 4 OSOBE: 440 g pulpe lubenice, 40 g šljiva, 40 g krastavaca, 40 g feta-sira, 4 čeri-paradajza, stabljika celera, limun, majoran, bosiljak, mlevena paprika, ekstradevičansko maslinovo ulje, malo ljutog sosa, so, biber.
Priprema:
1. Očistite celer, a sačuvajte mlade listove: ljuštilicom za krompir odstranite vlakna, zatim isecite stabljiku na sitne komade i isitnite listove.
2. Isecite na kockice 400 g lubenice i stavite ih u činiju zajedno sa sokom od 1 limuna, korenom i listovima celera, jednim isitnjenim listom bosiljka, nekoliko listova svežeg majorana, solju, biberom i 4 čeri-paradajza isečena napola. Ostavite pripremljenu mešavinu da odstoji trideset minuta.
3. Isecite na kockice šljive, preostalu lubenicu, oljušten krastavac očišćen od semenki i fetu.
4. Izmiksirajte lubenicu sa čitavom marinadom i nekoliko kapi „Tabasco“ sosa.
5. Poslužite čorbicu sa šljivama, lubenicom, krastavcem i fetom, uz dodatak začinskog bilja i svežeg povrća po želji.