OBROK PUN PROTEINA

KAJGANA NA ITALIJANSKI NAČIN: Ukusna, lagana večera sa malo kalorija! (RECEPT)

Isprobajte malo drugačiji način pripreme

Recepti
Autor:
KAJGANA NA ITALIJANSKI NAČIN: Ukusna, lagana večera sa malo kalorija! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 jaja
  • Kašika maslinovog ulja
  • Paradajz sa pulpom (količina po ukusu)
  • Prstohvat smeđeg šećera
  • Jogurt
  • 2 čena belog luka seckanog
  • Pola glavice crnog luka
  • Crvena paprika
  • Začini: peršun, ruzmarin, origano

Priprema:

U tiganju zagrejati maslinovo ulje, pa dodati sitno iseckani crni luk i papriku. Dinstati dok povrće ne omekša. Uz mešanje dodati pulpu od paradajza i smeđi šećer i kuvati dok tečnost ne ispari.

Koristeći drvenu kašiku, napraviti tri rupe u pripremljenu smesu i u njih razbiti jaja i posuti peršunom. Poklopiti tiganj i na laganoj vatri spremati večeru dok jaja ne budu dovoljno pržena.

U dubljoj posudi pomešati jogurt sa belim lukom i začinima, i poslužiti kao sos uz jaja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs