ČUVA VITKU LINIJU

NEVEROVATNO UKUSAN, A BEZ GRAMA ŠEĆERA: Ovaj čoko dezert morate da probate! (RECEPT)

Žele unutra, čokolada spolja, a sve to bez grama šećera

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci: 

  • 50 ml vode
  • 10 gr želatina
  • 150 gr višanja

Za glazuru:

  • 150 gr čokolade
  • Kašika ulja

Priprema: 

Pomešajte vodu i želatin pa zagrejte u mikrotalasnoj pećnici nekoliko minuta. Dok se želatin greje, izmiksajte smrznute višnje u blenderu. Obe smese sjedinite i izlijte u silikonske kalupe za kolače.

Čokoladu stavite u šerpu, dodajte i ulje i istopite na laganoj vatri. Kada se želatin u kalupima stegao, štapićem za ražnjiće ih izvadite u umočite u čokoladu. 

Viljuškom ih skidajte sa štapića, ređajte na tanjih i nakon toga stavite u frižider da se stegnu i dezert je spreman.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...