UKUSNIJE NE MOŽE

SOČNE LEPINJE OD GRIZA IZ TIGANJA: Najmekše i najukusnije testo koje ćete probati! (RECEPT)

Mekane iznutra, krvckave spolja. Ukus ovih lepinja će vas oduševiti...

Recepti
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Efsane Tarifler

Sastojci:

  • 2 čaše tople vode 
  • 1 suvi kvasac
  • 1 kašika šećera 
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica soli 
  • 1 šolja griza
  • 4 šolje brašna

Priprema:

U posudu sipajte 2 čaše tople vode, dodajte kvasac i 1 kašiku šećera i sve dobro izmešajte. Nakon toga dodajte i jednu kašiku ulja i 1 šoju griza i nastavite da mešate.

Kada ste dobili homogenu smesu, dodajte i 4 šolje brašna, 1 kašičicu soli i zamesite testo, pa ostavite sa odstoji oko sat vremena. 

Nakon toga, premesit testo i podelite na dva dela od kojih ćete napravite kugle.

Radnu površinu pospite sa malo griza i ulja, pa testo oblikujte u lepinje. Nakon toga prebacite lepinje u tiganj i pržite sa svake strane dok ne porumene. 

U videu pogledajte kako izgleda ceo postupak pripreme: 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...