probajte

KREM SUPA OD PRAZILUKA: Božanstvo ukusa koje se ne zaboravlja! (RECEPT)

Ne može biti jednostavnije za pripremu, a ukus je fantastičan

Recepti
Autor:
KREM SUPA OD PRAZILUKA: Božanstvo ukusa koje se ne zaboravlja! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 praziluka (250 g) i beli i zeleni deo
  • maslinovo ulje
  • 1 čen belog luka
  • 1 prstohvat kima
  • 2 krompira (oko 300 g)
  • 500-550 ml vode
  • 1/2 kokošje kocke
  • malo muškatnog oraščića
  • 1 kašika maslaca
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičica bibera
  • peršun
krem supa od praziluka
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Praziluk iseckajte na tanke kolutiće pa na maslinovom ulju pržite 15-tak minuta na laganoj vatri.
  • Malo posolite da brže uvene.
  • Zatim, dodajte naseckan beli luk i semenke kima pa sve propržite 1 minut.
  • Nakon toga, dodajte krompir naseckan na kockice, pa i njega dinstajte par minuta.
  • Sipajte vodu, dodajte kokošju kocku, so i malo muškatnog oraščića.
  • Poklopite i na laganoj vatri kuvajte pola sata ili dok krompir ne omekša.
  • Supu umiksajte štapnim mikserom, dodajte maslac, papar, peršun i pavlaku za kuvanje.
  • Ostavite da prokuva i sklonite sa vatre.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs