probajte

SIRNIKI: Probajte RUSKE POGAČICE koje se prave od samo 4 sastojka i to za samo nekoliko minuta! (RECEPT)

Kada je reč o doručku spremni smo da se potrudimo malo više kako bi ritual uživanja u početku dana bio što lepši.

Recepti
Autor:
SIRNIKI: Probajte RUSKE POGAČICE koje se prave od samo 4 sastojka i to za samo nekoliko minuta! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Ponekad je samo stvar pronalaska pravog recepta, a ne nužno predugog stajanja uz rernu i eksperimentisanja. A kada je reč o palačinkama i svim njihovim varijantama u zemljama širom sjeta, mogli bismo reći da se radi o omiljenom odabiru. Čak je možda najzabavnije zaobići tradicionalne recepte i isprobati neku od ideja iz svetskih kuhinja.

Pisali smo o mnogim spomenutim idejama, danskim palačinkama, vaflima, japanskim palačinkama i drugim, a danas su nam na rasporedu ruske poslastice koje su nešto između pogačica i palačinki, a zovu se sirniki. Glavni sastojak im je sveži sir koji se meša s jajetom, brašnom i šećerom pa se peče poput uštipaka.

KAKO SE PRIPREMAJU SIRNIKI?

  • 300 g svježeg sira
  • 1 jaje
  • 3 žlice brašna
  • 1 žlica šećera

Pomešajte sve sastojke i dobro ih zgnječite viljuškom(možete ubaciti i u blender za jednoličniju smesu), oblikujte loptice i po želji ih uvaljajte u još malo brašna pa pecite na ulju dok ne dobiju zlatkastu boju s obe strane. Mogu se poslužiti sa brojnim dodacima, od posipanja sa šećerom u prahu, preko džema, čokolade, voća pa sve do slane karamele, slatke pavlake i šećera…

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs